CS:GO på Dreamhack Summer

CS-GO-Final-DH

Tänkte tipsa er som ännu inte sett finalen i Counter Strike: Global Offensive från Dreamhack. Riktigt bra e-sport och kul att följa för alla som en gång spelat CS. Ni hitta video för hela andra dagen på Twitch. Om du bara vill se finalen så hoppa till 14:25 i videon (alltså 14h och 25min) 🙂

Just när det kommer till e-sport och publiksiffror så inser man ganska snabbt att spel som StarCraft är väldigt svårt att följa. Du måste ha spelat spelet ett visst antal timmar för ens kunna förstå vad det är som händer. Givetvis kan man se vem som vinner strider utan att förstå speciellt mycket, men glädjen av att kolla på t.ex. SC är att förstå finesserna som görs, precis som när en fotbollsspelare gör en snygg dribbling eller ett bra skott.

Det kräver en helt annan förståelse vilket gör att jag tror att sådana e-sporter bara är så stora som antalet som utövar det själv. Det skulle alltså kunna jämföras med att de som kollar på fotboll är sådana som antingen en gång i tiden spelat själv eller som just nu utövar sporten.

CS är däremot enkelt att förstå och det är ganska enkelt att förstå när någon spelare gör något bra. Det är dessa spel som har möjlighet att locka en riktigt stor publik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.