Jag vill bli fysiskt aktiv, men vet inte hur…

Jag har passerat 20-års strecket och har inte varit fysiskt aktiv sedan jag med ointresse deltog på idrottslektionerna i skolan. Jag känner dock att jag suttit på min ända framför dator tillräckligt mycket utan att göra något annat och vill nu bli lite mer fysiskt aktiv. Jag har funderat lite på styrketräning då jag tror det hade varit en bra start att börja bygga lite muskler på denna kropp, men jag vet egentligen inte hur jag ska gå tillväga.

Vilket gym ska man ta? Jag vill inte direkt träna med kroppsbyggare eller pensionärer, i alla fall inte så jag känner mig som att jag inte passar in. Jag har funderat lite på Actic men jag vet faktiskt inte. Det verkar ganska dyrt med.

Det hade också varit kul att få upp konditionen lite. Kanske skulle en allsidig träning med en dag styrketräning, en dag löpning och en dag på gemensamt gruppass innehållande både kondition och styrka. Tre dagar känns som något jag skulle kunna klara av. Mer än så kommer nog kännas jobbigt rent mentalt och blir en stor omställning om vad jag gör nu.

Kanske bäst att prata med en PT om vad jag bör göra, men någonting måste hända i alla fall. Har ni något tips så skriv gärna det, det hade uppskattas 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.