Mamma vill att jag tar intensivkurs i matte

Det är ingen hemlighet att jag har lite problem med skolan. Jag vill inte påstå att jag har stora problem, för det har jag inte. Men om man tittar på betygens utveckling så går de tyvärr åt fel håll. Min mamma är väl som många andras mammor och vill inte att datorspelen ska förstöra mins skolgång och de fria tyglarna har satt sina spår. Nu läser jag på gymnasiet och att ta eget ansvar är en del av det hela, så döm henne inte 🙂

Det hela har egentligen handlat om motivation från min sida och där jag funnit framförallt matematiken som otroligt tråkig. Jag har hoppat över hemuppgifter och fått göra de efter inte bara en, utan ofta ett par tillsägelser av läraren. Jag tycker jag klarar mig fint eftersom proven visar på C och ibland D i betyg, men det tycker inte mamma.

Varken matte, engelska eller svenska har varit svårt för mig. Jag hade inga problem att lära mig räkna lite enkelt innan jag började skolan och engelskan har jag fått från mitt intresse av datorer, datorspel, TV-serier och filmer. Jag hatar t.ex. undertexter på en engelsk film och detta gör att jag inte måste lägga mycket tid för att få B i betyg där. Svenska språket är dock urtråkigt men av någon anledning får jag ändå B och C där, vilket i mammas ögon är okej 🙂

Matten var som sagt problemet och eftersom jag tidigare legat på A och B i betyg så är C och D tecken på att något inte står rätt till. Och jag håller med henne! Min motivation är noll för detta just nu och därför vill hon också att jag går en intensivkurs i matte under sommaren. Jag ska alltså läsa matte under en vecka på heltid som hålls av företag som håller i läxhjälp.

Tanken var dock att jag under hösten skulle få läxhjälp efter skolan i matte, men det har jag inte alls någon lust med. Hon tvingande mig dock att läsa på lite om detta och hotade med att ta åtgärder jag inte skulle tycka om, om jag inte agerade. Och jag vet att tillgången till Internet är med på den listan 🙁

Jag hittade en artikel om motivation för anställda som är skriven av grundaren till läxhjälp-företaget Allakando. Jag tyckte det var intressanta tips och undersökte företaget närmare och såg att de höll i intensivkurser på sommaren. Det påminner om när man tar körkort fast man läser skolämne istället och antingen kommer ikapp det man hamnat efter i, eller läser nästa års kurs innan skolan ens börjat.  Jag tyckte detta var ett mycket bättre alternativ och mamma nappade. En vecka kan jag ändå avsätta för att slippa läxhjälp efter skolan under hösten.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.