Tjäna pengar på hoppborg för barn

Jag har en idé om att möjligtvis tjäna en hacka under sommaren genom att hyra en hoppborg från t.ex. detta företag och sedan använda hoppborgen för att låta barn hoppa mot en mindre kostnad vid olika tillställningar.

Allt ifrån marknader till loppis och föreningsträffar skulle kunna vara aktuellt och allt man behöver är en smidig strategi, en bra leverantör (som kan byta ut vid skador) och kanske möjligheten att förhandla ner priset (eftersom man vill hyra flera gånger).

Men om man räknar på ordinarie pris och om jag använder en bekants enskilda firma så skulle kostnaden bli 2000 kronor att hyra in en hoppborg vid ett tillfälle (exkl. moms då). Ska man låta hoppborgen vara attraktiv bör man nog inte ta för mycket betalt heller så jag tänker 20 kronor för 10 minuter och man kan förmodligen släppa in 6-8 barn åt gången eftersom där är en yta på hela 36 kvm.

Förutsatt att där hela tiden är en mindre kö så blir det intäkter på 6 barn * 6 gånger i timmen * 16 kr = 576 kr i timmen. Detta ger ganska snabbt en hint om att en tillställning som är kortare än 6 timmar är en dålig idé om man inte höjer inträdet vilket man säkert kan göra.

I slutändan måste man göra en vinst på det hela och kanske måste man känna av vad föräldrar är villig att betala. Rent spontant tror jag över 30 kronor för 10 minuter gör att det känns mindre prisvärt för att låta barnen hoppa i en hoppborg. Men det är kanske orimligt att kunna ligga där heller och då skulle det bli 864 kronor intäkter i timmen vilket kanske är ett bättre riktmärke.

Kan man vara aktiv i 6-8 timmar och under den tiden vid t.ex. en marknad ha stadig mängd barn som kommer in så finns där absolut en potential.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.