Battlefield 1 – Ännu en flopp?

Battlefield 1 är nu lanserat, vilket komiskt nog inte alls är första spelet i serien som man kanske tror. Jag har spelat Battlefield 1942, Battlefield 2, Battlefield 3 och provat Battlefield 4. Det finns även flera spel i serien som utspelar sig i framtiden vilket jag vet att många tyckt om men för mig har det känts lite som att det gått utför.

Jag älskade de två första spelen och trean var godkänd. Fyran tilltalade mig inte så mycket och kändes för likt trean på för många punkter och jag fick känslan av kaka på kaka.

Nu lanseras Battlefield 1 och jag har redan hunnit plöja ner 20 timmar i betan som var öppen under några dagar för alla. Mitt första intryck är att det är bättre än BF4 men även om detta återigen tar BF bakåt i tiden och utspelar sig under första världskriget så blir det mycket likt. Snipers är fortfarande för bra (i all fall så fort det blir öppna ytor) och för mig är det inte realistiskt för sin tid.

Jag ska nog avvakta och köpa spelet tänkte jag. På många verkar det vara helt klart godkänt men för de spelat tidigare Battlefield tror jag man än en gång hamnar i samma kläder rätt fort. Känslan av att man varit här innan gör inte mig exalterad. Datorspel i sig är ändå något som kan uppfattas som bortkastad tid när man ser tillbaka på det. Då är det extra viktigt att det faktiskt ger ett bra nöje när man väl sitter där. Men det är väl det som är risken med spel som BF och andra långtgående serier av spel.

Däremot har jag aldrig upplevt samma sak med Elder Scrolls-spelen t.ex. Men där är också avsevärt längre tid mellan spelsläpp vilket kanske gör mycket.

Hur som helst verkar inte BF1 vara en flopp utan det kommer nog ner till tycke och smak här. Har man inte spelat Battlefield-spel på länge så har man nog många timmar att plöja ner innan man börjar tröttna. Jag känner dock redan en stark mättnad efter betan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.